Polèmica per la nova ‘mascota’ de la Guàrdia Civil

La imatge del porc senglar lligat amb una corretja arriba al senat

La Guàrdia Civil ha sigut interpel·lada al Senat per utilitzar un porc senglar com a ‘mascota’ en una de les seves casernes a Sant Sebastià. La imatge, que ha corregut a través de les xarxes socials, mostra l’animal amb una corretja sostinguda per un policia. La Guàrdia Civil, a més, havia realitzat vàries operacions criticant el captiveri dels porcs senglars en alguna de les seves intervencions i s’havia mostrat molt dura amb aquest tipus de pràctiques a través del seu compte oficial a twitter.

La polèmica l’ha donada a conèixer Jon Inarritu, d’EH Bildu. El Senador ha actuat davant aquesta contradicció i ha demanat informació detallada sobre aquest cas per saber si hi havia més casos similars, la procedència de l’animal, les condicions en què es trobava i el cost del seu manteniment per al contribuent.

La resposta s’ha donat a conèixer a través d’un comunicat del Govern en què defensen que aquesta “tradició” que es remunta al 1981 i que ha comptat amb “set exemplars” des d’aleshores. Una resposta que no ha convençut a Inarritu, que els ha titllat “d’hipòcrites” ni a molts altres defensors dels drets dels animals.

 

El senador basc ha fet pública la resposta del govern i l’ha acompanyada d’un comentari irònic en referència a les crítiques que el cos policial havia fet a persones que tenien en captivitat porcs senglars. Inarritu els ha acusat d’utilitzar l’animal com una joguina, utilitzant les mateixes paraules que la Guàrdia Civil havia fet servit per denunciar altres casos.

El comunicat-resposta que ha ofert el Govern en defensa de la Guàrdia Civil especifica el cost total del seu manteniment, que hauria estat de 260 euros anuals, i assegura que compta amb una superfície d’uns 400m² per desplaçar-se.

El cas ha servit per posar de manifest algunes males pràctiques relacionades amb el porc senglar, com el seu captiveri il·legal. Tanmateix, aquest no és l’únic perill al que es veuen avocats aquests mamífers, ja que també s’han denunciat caces il·legals de femelles i cries. El control de població basat en l’ eliminació de porcs senglars és una altra amenaça que pateixen. Els experts asseguren que hi ha alternatives ètiques, com vacunes esterilitzadores per controlar la seva població.

La Guàrdia Civil no ha donat cap resposta a la polèmica a través de les xarxes socials. Tampoc ha comunicat cap intenció de canviar el seu “símbol” a Sant Sebastià. Una decisió que no ha agradat els qui consideren que s’hauria de deixar l’animal en llibertat.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *