La moratòria de Colau ha donat oxigen al conflicte dels gossos a Barcelona

 

El principal repte pels amos dels gossos de Barcelona és col·laborar amb l’Ajuntament a l’hora de definir com hauran de ser els nous espais d’esbarjo per a gossos

L’anunci del nou Govern municipal de donar un any de pròrroga abans de començar a multar als amos de gossos que portin els seus animals sense lligar ha servit per donar oxigen a un conflicte que amenaçava d’enfrontar l’Ajuntament amb els amos dels gossos. Els propietaris de gossos dels diferents barris de la ciutat, que a poc a poc s’estan organitzant per reclamar més espais, respiren una mica més tranquils, però es mantenen “a l’expectativa”, segons paraules de l’Anna, una veïna afectada del Baix Guinardó.

La convivència amb els gossos a la ciutat de Barcelona és un repte que el nou equip de Govern, liderat per l’alcaldessa, Ada Colau, té sobre la taula. El conflicte es va obrir durant l’anterior govern, en mans de CiU, quan el regidor Jordi Martí va decidir agafar el toro per les banyes i comprometre’s a crear 10 grans àrees d’esbarjo per a gossos (una per cada districte). Un cop s’hagués desplegat l’ambiciós pla, es calculava que feia falta un any, havia d’entrar en vigor la prohibició de portar el gos sense lligar. El raonament polític era lògic: fins que no hi hagi suficients espais per als gossos, no podem impedir que corrin lliures pels parcs. Però l’anterior govern no va destinar ni un sol euro per construir noves àrees d’esbarjo, de manera que no ha complert la seva part del compromís. És en aquest context, que el Govern d’Ada Colau va decidir ampliar un any més la moratòria abans de començar a sancionar.

Tot i l’oxigen que ha aportat l’ampliació de la pròrroga, els amos dels gossos de la ciutat de Barcelona saben perfectament que en els propers mesos es prendran decisions importants i que cal estar organitzat perquè l’ajuntament tingui en compte les seves exigències. Als diferents barris de la ciutat estan començant a constituir-se col·lectius per defensar els seus drets. Hi ha exemples a Les Corts, el Guinardó, l’Eixample, Gràcia, etc. Les necessitats que reivindiquen són molt similars: reclamen més espais per als gossos i més grans. I els conflictes amb què es troben també: a molts veïns no els sembla bé que les poques zones públiques que hi ha a la ciutat es destinin als gossos. La polèmica està servida. La pressió ja ha començat. A Les Corts han entregat més de 1.000 signatures per demanar un espai a la Maternitat per a les seves mascotes i al Guinardó els amos dels gossos ja han redactat i presentat un projecte per fer-se seu els Jardins d’Hiroshima.

L’any 2016 serà fonamental per establir quina relació han de tenir els animals de companyia amb la ciutat de Barcelona. Des de Tincungos, farem tot el possible per defensar els espais promesos per l’administració i per l’entesa entre tots els actors afectats: l’ajuntament, els amos dels gossos i la resta de ciutadans de Barcelona.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *