PPP, FAADA

FAADA llança una campanya per modificar la Llei de Gossos Potencialment Perillosos

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals ha llançat una campanya en la qual demana la modificació de la Llei de Gossos Potencialment Perillosos, una llei injusta i ineficaç.

El Reial Decret 287/2002 del 22 de març pel qual es desenvolupa la Llei 50/1999, de 23 de desembre, és on s’estableix la normativa actual sobre el Règim Jurídic de la Tinença d’Animals Potencialment Perillosos. Anna Estaran, advocada especialista en Dret Animal, ens explica quin és el principal inconvenient d’aquesta normativa: “la llei es va promulgar atenent a les diferències físiques i a la gravetat de la mossegada dels gossos, prescindint d’informes d’experts etòlegs o juristes i d’estadístiques i dades que avalessin la seva utilitat “.

L’organització FAADA ha creat la campanya #NOSOMOSPELIGROSOS per aconseguir una modificació de la Llei de Gossos Potencialment Perillosos a Espanya. Una campanya que demana la signatura dels ciutadans per dir-li clarament als ministeris d’Interior i Agricultura que es tracta d’una llei injusta i ineficaç. Anna Estaran ens comenta que: “la millor manera d’establir una llei justa i adequada és que aquesta sigui proposada per un grup de treball format per etòlegs, advocats, educadors canins, criadors professionals … amb l’objectiu de promoure la tinença responsable de gossos independentment de la seva raça “.

“Un gos no és potencialment perillós per pertànyer a una raça, sinó per l’educació que li hagin proporcionat els seus responsables i les circumstàncies que hagi viscut”. Aquest és el principal argument que defensa que la llei actual és completament incongruent. Estaran detalla que: “La perillositat d’un gos no té relació directa amb la raça de l’animal. La possible perillositat d’un gos està relacionada amb l’educació i amb el context de l’animal. Per exemple, la separació primerenca dels seus progenitors o la socialització. Aquests factors no es van tenir en compte a l’hora d’establir la llei actual “.

Des de la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals es vol posar fi a les greus restriccions que pateixen els anomenats gossos potencialment perillosos. Aquestes limitacions no només no han aconseguit l’objectiu que busca la Llei, sinó que han generat altres problemes com la cria il·legal, la manca de socialització dels animals afectats i l’abandonament de les races involucrades amb el conseqüent col·lapse de refugis i protectores.

L’advocada especialista en Dret Animal ens explica com poden afectar algunes d’aquestes restriccions sobre el comportament dels gossos: “En els processos de socialització, portar corretja de dos metres o morrió, perjudica greument els gossos perquè no poden relacionar-se lliurement”.

Per acabar amb les injustícies que pateixen els actualment catalogats gossos potencialment perillosos FAADA demana la modificació de la Llei, una modificació que té també l’objectiu de desestigmatitzar la imatge d’aquests animals titllats de perillosos per les seves característiques físiques. Pots unir-te a aquesta petició a través d’aquest enllaç:

https://unete.faada.org/peticion/no-somos-peligrosos/

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *